Bolero Crowdfunding Blog

Blog

7 redenen om Crowdlending op te nemen in uw portefeuille

Crowdlending is een vorm van financiële crowdfunding waarbij particulieren geld kunnen uitlenen aan een onderneming onder de vorm van een obligatielening. De onderneming die geld wil lenen, schrijft een obligatie uit met een vaste looptijd, een vast afbetalingsplan en een vaste rente.

Deze obligatie geeft u als particuliere investeerder doorgaans een hoger rendement omdat er voor de investeerders geen waarborgen worden bedongen en ze van rechtswege een achtergesteld karakter heeft.

Beleggers kunnen hierop intekenen via een online platform, zoals het Bolero Crowdfunding platform van KBC Group.

1. Rechtstreeks beleggen in Belgische KMO’s:

Via Bolero Crowdlending kunnen beleggers rechtstreeks investeren in Belgische KMO’s. Het bedrijf waarin u belegt, is actief in België en draagt rechtstreeks zijn steentje bij aan de groei van de Belgische economie.  Door uw investering worden er misschien nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd of nieuwe technologieën ontwikkeld. Of, u helpt mee de bouw van een nieuw bedrijfsgebouw te realiseren, een investering of overname te verwezenlijken. Als particulier pompt u zo rechtstreeks zuurstof in de Belgische werkgelegenheid en economie.

Kortom, beleggen via crowdlending is beleggen met een grotere impact. U weet waarvoor uw geld gebruikt zal worden en dat is onbetaalbaar.

 

2. Geniet van een hoger financieel rendement:

Een hoger risico verdient een hoger rendement, dat staat vast. Want als belegger in Crowdlending neemt u een hoger risico. Uw investering is ongewaarborgd en door het achtergestelde karakter bent u geen bevoorrechte schuldeiser. Wees u ervan bewust dat bij een faillissement er meestal niets overblijft voor niet-bevoorrechte schuldeisers en dat de kans op recuperatie dan klein is.

Daarnaast is het hogere rendement op uw investering dan weer wel een aantrekkelijk voordeel.

De rentevoeten worden bepaald op basis van het risicoprofiel van de onderneming, de looptijd en de terugbetalingsvoorwaarden.

Ga dus niet ondoordacht te werk. Bekijk grondig de aangeboden projecten alsook het business plan dat door de ondernemer wordt uiteengezet. Investeer in de projecten waarmee u het meeste affiniteit heeft en die u het meeste vertrouwen inboezemen.

Crowdlending is een interessant middel om uw beleggingsportefeuille te diversifiëren. Het is aangewezen om niet meer dan 5 à 10% van uw belegbaar vermogen te investeren in crowdlending.

 

3. Geef groeibedrijven een duw in de rug

KMO’s met sterke groeiplannen krijgen deze groei vaak niet volledig via het klassieke kredietaanbod gefinancierd. 

Zij moeten dan op zoek naar alternatieve financieringsbronnen, zoals bv. eigen middelen, subsidies, overheidskredieten (PMV, LRM, …), business angels, ... .

Ook crowdlending hoort thuis in het rijtje van alternatieve financieringsbronnen. Als investeerder in crowdlending vervolledigt u zo de financieringsmix en helpt u mee de groeiplannen van de onderneming te realiseren.
U vormt zo de ontbrekende schakel om het totaalplaatje rond te krijgen en geeft de onderneming vleugels.

 

4. Onderneem mee!

Uw mening en advies zijn waardevol voor de ondernemer!

Blijf de ontwikkeling van de KMO op de voet volgen, stel vragen aan de zaakvoerders en help hen bij hun verdere ontwikkeling. Aarzel niet om uw netwerk en uw expertise met hen te delen. Zo ondersteunt u deze ondernemingen in hun verdere groei.

 

5. Obligatie op max. 5 jaar!

Bij Bolero Crowdfunding schommelt de looptijd van de leningen tussen 1 en maximaal 5 jaar, tegen een rentevoet tussen 5 en 10%.

De terugbetaling van de lening kan maandelijks, trimestrieel of jaarlijks gebeuren. Ook bulletleningen zijn mogelijk waarbij het kapitaal volledig terugbetaald wordt op de eindvervaldag.

De wijze van terugbetaling wordt vooraf bepaald naargelang de capaciteiten van de onderneming.

Als alles goed gaat met de onderneming heeft u als investeerder dus na maximum 5 jaar reeds uw geld terug!

Investeren in crowdlending is heel toegankelijk. Het kan al vanaf 100 EUR en voor maximaal 5.000 EUR per project.

 

6. Duidelijk overzicht van de periodieke terugbetalingen

Op het online platform van Bolero Crowdfunding vindt u een gedetailleerd overzicht en een kalender van alle komende terugbetalingen. U kan dus alle vervaldagen perfect opvolgen! De ondernemer geeft aan wanneer een terugbetaling werd uitgevoerd.

Het platform biedt eveneens overzichttools waarmee u een globaal beeld krijgt van uw beleggingsportefeuille.

 

7. Belegging zonder kosten.

Last but not least, als investeerder betaalt u geen kosten wanneer u investeert in crowdlending via het Bolero Crowdfunding platform!

Geen instap- noch  uitstapkosten.

Transparant en eenvoudig!

Download hier het gratis e-book met 7 tips van topbelegger Peter Lynch

Heeft u na het lezen van deze tips nog vragen of twijfels? Neem dan gerust contact met ons op. Ons salesteam staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

U kan ons bereiken op het nummer +32 2 429 00 32 of via mail info@bolerocrowdfunding.be