Bolero Crowdfunding Blog

Blog

Al 58% opgehaald voor ArtAssistant

Als ervaren rot in het vak lanceren de oprichters van ArtAssistant binnenkort een nieuw platform dat de verschillende spelers in de kunstwereld met elkaar in contact brengt. ArtAssistant wil via een crowdfundingcampagne minimum 75.000 euro ophalen voor de verdere ontwikkeling van hun platform. De teller van de crowdfundingcampagne staat momenteel al op 43.700 euro dankzij 40 investeerders.
Daarnaast is er reeds 125.000 euro geïnvesteerd door andere investeerders.

Investeerders kunnen gebruik maken van de nieuwe Tax Shelter voor startende ondernemingen. Zo recupereert u tot 30% van uw inleg via uw personenbelasting.

Op ArtAssistant kunnen alle kunstliefhebbers hun werken inventariseren en transparantie krijgen in de markt.
Wat zijn mijn werken waard? Welke galerijen of veilinghuizen zijn actief bezig met mijn favoriete kunstenaars? Welke expo’s moet ik persoonlijk zeker zien?
Ontdek in dit filmpje hoe ArtAssistant werkt.

Bekijk de financiële informatie hieronder. Investeren kan vanaf 100 euro.

Financiële productinformatie

Een aandeel is een beleggingsinstrument dat wordt uitgegeven door een onderneming. Een aandeel geeft geen recht op terugbetaling van het belegde bedrag op een bepaalde datum en kan aanleiding geven tot minwaarden of meerwaarden. De emittent is bovendien niet verplicht om een dividend uit te keren.
Aandelen naar Belgisch recht

Crowdfunding Art Assistant (de 'emittent'), een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid In oprichting naar Belgisch recht. De Emittent zal de opbrengsten van de crowdfunding aanwenden om te investeren in aandelen van ArtAssistant, een Nv naar Belgisch recht.
Minimum inschrijvingsbedrag: 100 euro
Maximum inschrijvingsbedrag: 5.000 euro

Belangrijke risico's: Investeren in aandelen van start-ups en groeibedrijven is zeer risicovol. Zo loopt de belegger het risico om het belegde bedrag volledig te verliezen bij een faillissement en is het zeer onwaarschijnlijk dat de emittent een dividend zal uitbetalen op middellange termijn. Bovendien hebben de aandelen beperkte stemrechten en zijn de aandelen uiterst illiquide. Voor een overzicht van de risico’s verbonden aan beleggingen in aandelen download deCrowdfunding Brochure.

Vergoeding: Eventuele dividenden zijn onderhevig aan afhouding van roerende voorheffing (momenteel 30%; bedragen van toepassing op een gemiddelde natuurlijke persoon met woonplaats in België)

Looptijd: Een aandeel heeft een onbepaalde looptijd en geeft geen recht op terugbetaling van het belegde bedrag op een bepaalde datum.

De aandelen noteren niet op een beurs. Bijgevolg zijn de aandelen uiterst illiquide en valt de marktwaarde moeilijk te bepalen. Er is geen prospectus beschikbaar.

Kosten: De investeerder betaalt geen kosten bij een betaling via bankoverschrijving. Kiest de investeerder voor een andere betaalmethode, bijvoorbeeld kredietkaarten, wordt er een toeslag van 1.9% aangerekend door de aanbieder van de betalingsdiensten. Verder zijn er geen andere kosten, geen bewaarloon, geen lidmaatschapsgelden,... .

Alvorens te investeren: lees aandachtig de algemene voorwaarden, de crowdfundingbrochure en de investeringsovereenkomst.
Er is geen prospectus, informatiefiche of essentiële beleggersinformatie beschikbaar.
Bij klachten kunt u zich wenden tot administratie@bolero-crowdfunding.be (+32 2 429.00.32 en/of ombudsman@ombudsfin.be)