Bolero Crowdfunding Blog

Blog

Na deze 5 to-do’s lonkt crowdlendingsucces voor elke ondernemer

In minder dan 22 uur haalde Doccle vorige week via crowdlending het maximum doelbedrag op. 293 investeerders investeerden samen 499.500 euro in dit project. Dat deze obligatieleningen populair zijn, is geen nieuws. Succesvolle campagnes als Mobile Locker, WeCook4You en MDO Techniek met gemiddeld 3 dagen op de teller gingen hieraan vooraf. Dat Doccle in minder dan 24u de nodige fondsen ophaalde op het Bolero Crowdfundingplatform, is een record. Wat kunnen andere ondernemers hieruit leren?

Het Bolero Crowdfundingteam schuift volgende beproefde checklist naar voren voor ondernemers die in het voetspoor van deze toppers willen treden en hun crowdlendingcampagne alle slaagkansen bieden:

TO DO 1:  maak een professionele voorstelling van je bedrijf op het Bolero Crowdfundingplatform. Vertel waar je voor staat en wat je voor ogen hebt met je onderneming. De taal van de crowd werkt hier het best. Gebruik dus mensentaal, alsof je het aan je buurman uitlegt.

TO DO 2: bied investeerders een aantrekkelijk rendement. In het succesvolle voorbeeld van Doccle was dit een brutorendement van 6% met jaarlijkse kapitaalaflossingen.

TO DO 3: maak wereldkundig wat je crowdlendingproject inhoudt. Hoe meer mensen het weten, hoe sneller je crowd zal groeien. Trek de nodige media-aandacht, lokaal én nationaal. Vertel je authentieke verhaal. Toon je passie en kunde.

TO DO 4: schakel ook je eigen netwerk in. Bestaande klanten en/of gebruikers die tevreden zijn, zullen met plezier de ambassadeursrol op zich nemen.

TO DO 5 – last but not least: ga in zee met een crowdfundingpartner die jouw persoonlijke netwerk verruimt. Crowdlendingplatformen die gelinkt zijn aan een grote financiële instelling hebben niet alleen alle expertise in huis, maar brengen ook een groot netwerk met zich mee. Bovendien kunnen investeerders er vanop aan dat de deals steeds fiscaal en juridisch in orde zijn.

Geïnteresseerd om zelf als ondernemer bij de crowd aan te kloppen voor financiering?

Ja, ik wil meer weten over crowdlending voor ondernemers