Elegnano wordt “UNIZO starter van het jaar”

Na het overweldigende succes van vorig jaar, organiseert UNIZO ook dit jaar de ‘Starter van het Jaar’. Deze wedstrijd voor pas gestarte ondernemers gaat op zoek naar die ondernemer die goed bezig is en die na een jaar nog steeds goesting heeft in ondernemen. Startende ondernemers zijn cruciaal voor de groei van onze economie. Met deze wedstrijd willen UNIZO en haar partners mensen stimuleren om te starten als zelfstandig ondernemer en zo de welvaart in ons land op peil te houden.

Ook met Bolero Crowdfunding willen we deze starters ondersteunen. Daarom zijn we blij om Elegnano als winnaar een gratis crowdfundingcampagne aan te bieden om zo een extra boost te kunnen geven om het de komende jaren nog beter te doen.

Elegnano is het bedrijf van Katrien Herdewyn dat schoenen ontwerpt die door behulp van nanotechnologie volledig vuil- en waterafstotend zijn.
Katrien Herdewyn (28) was al op jonge leeftijd gefascineerd door schoenen. Ze bouwde een schoenenwinkeltje voor de garage en spendeerde uren onder tafels in gangpaden om naar de schoenen van voorbijgangers te kijken.

In 2010 studeerde ze af als burgerlijk ingenieur aan de KU Leuven. Na haar studies startte ze een doctoraatsstudie in de wetenschappen, in combinatie met de studies schoenontwerpen aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten van Sint-Niklaas.
Ze studeerde in de vier daaropvolgende jaren aan London College of Fashion, Polimoda (Italië), Prescot & McKay (U.K.) en SLEM (Nederland). Haar ontwerpen zijn feeëriek en frêle, maar tegelijkertijd edgy en scherp. De excentrieke collecties die ze ontwierp voor de Academie waren reeds te zien in verschillende tentoonstellingen, beurzen en modeshows in België, Nederland, London en Parijs.

In 2013 was ze genomineerd voor de Global Footwear Design Award. In 2014 werd ze de enige Belgische finalist in de prestigieuze Muuse x Vogue Talents – Young Vision Award Accessories.

In november vorig jaar realiseerde Katrien Herdewyn haar kinderdroom en startte ze haar eigen commerciële schoenenlabel, Elegnano, op. In februari werd ze met Elegnano geselecteerd als laureaat van Netwerk Ondernemen.