Bolero Crowdfunding Blog

Blog

5 redenen waarom investeren in crowdlending een goed idee is

Crowdlending wint steeds meer aan populariteit. De alternatieve financieringsvorm waarbij bedrijven aankloppen bij particulieren voor een lening is niet alleen voordelig voor de ondernemingen zelf. Ook als investeerder kan het een goed idee zijn om je beleggingen aan te vullen met crowdlendingprojecten.

Je kan al vanaf kleine bedragen investeren

Om ondernemingen of projecten via crowdlending te ondersteunen, heb je geen duizelingwekkend groot bedrag nodig. In de meeste projecten kan je al investeren vanaf 100 euro. Die kleine bedragen zijn belangrijk, want het is geen geheim dat crowdlenden risico’s met zich meebrengt. Als het bedrijf of project dat je steunt in de problemen komt, loop je immers het risico om je geïnvesteerde kapitaal te verliezen. Crowdlending projeccten brengen je doorgaans een hoger rendement op, maar dat houdt dan ook in dat er een hoger risico aan vasthangt. Een tip? Spreid je (crowdlending) investeringen en investeer enkel met het geld dat je echt kan missen.

Het is heel laagdrempelig

Investeren via crowdlending is heel laagdrempelig omdat het hele proces online gebeurt. In enkele minuten kan je gratis een account aanmaken. Bij de lancering van een nieuw project kan je ook volledig online je investering starten en betalen. Enkel als je voor het eerst aan crowdlending doet, moet je een beleggingskennis en -ervaringstest doen zodat Bolero Crowdfunding kan beoordelen of je voldoende kennis hebt om te investeren in de projecten op het platform.

Je beleggingsportefeuille diversifiëren

Crowdlending kan een goede aanvulling zijn op je beleggingsportefeuille. Elke investeerder weet immers dat het een goed idee is om je beleggingen te spreiden, omdat je zo ook de risico’s kan spreiden. Je kan dus beter investeren in verschillende sectoren, verschillende producten en dergelijke. Dat is niet anders voor crowdlending. In plaats van één onderneming te ondersteunen met je investeringsbedrag, is het aangeraden om je beleggingen te spreiden over verschillende ondernemingen. Zo verklein je niet alleen je risico’s, maar kan je ook je rendement optimaliseren. Uiteindelijk kunnen al je verschillende crowdlendingprojecten zo een mooie aanvulling vormen op bijvoorbeeld je investeringen in vastgoed of in aandelen.

Een hoger rendement dan je spaarboekje

Steeds meer mensen durven de stap richting investeren te zetten. Dat is niet onlogisch als je weet dat het geld op je spaarrekening bijna niets meer opbrengt door de lage rente en eigenlijk zelfs in waarde daalt door de inflatie. Ben je op zoek naar een hoger rendement? Dan kan crowdlending, net zoals andere investeringen, een goed alternatief zijn voor je slapend geld. De brutorendementen bij crowdlending kunnen zelfs hoog oplopen, met een gemiddelde van 4 tot 8% voor de projecten op het Bolero Crowdfunding-platform. Tegenover dit hogere rendement staat natuurlijk wel een hoger risico omdat het om een achtergestelde obligatielening gaat. Als de onderneming waarin je investeert, failliet zou gaan, ben je dus pas een van de laatste schuldeisers in de rij. Wel wordt crowdlending bij Bolero Crowdfunding als financieringsmethode meer gebruikt door grotere bedrijven met enige trackrecord en niet zozeer door startups, waarbij het risico groter zou zijn.

Steentje bijdragen aan de lokale economie

Wil je starten met crowdlending via het Bolero Crowdfunding-platform? Dan kan je jouw geld investeren in projecten of bedrijven waarmee je jou betrokken voelt en zo de lokale of Belgische economie ondersteunen. Op die manier kan je bijvoorbeeld vastgoedprojecten in je omgeving steunen of innovatieve ideeën van Belgische kmo’s tot leven laten komen. Dat is trouwens niet alleen goed voor de economie, maar ook voor de werkgelegenheid.

Daarnaast is niet alleen je financiële steun belangrijk voor de ondernemers. Sommigen vinden ook je kennis, tips en advies waardevol. Zo kan je hen op verschillende manieren helpen om te groeien.

In samenwerking met TopCompare