Bolero Crowdfunding Blog

Blog

7 op de 10 Crowdfundingleden is nog altijd bereid om te investeren in Belgische kmo’s

Bolero Crowdfunding polste eind april bij meer dan 1.000 leden naar hun investeringsintenties tijdens de Covid-19-crisis. Met een korte vragenlijst wilde Bolero Crowdfunding nagaan welk soort crowdlendingprojecten interesse zouden wekken en onder welke voorwaarden de leden nieuwe projecten willen ondersteunen de komende weken.

Uit de peiling blijkt dat er nog steeds veel interesse is voor crowdlending:

  • 69% van de leden is nog steeds bereid om nu te investeren in crowdlendingprojecten en zo de groeiplannen van onze Belgische kmo’s te ondersteunen.
  • 16% is zelfs meer bereid dan vroeger om Belgische kmo’s een financieel hart onder de riem te steken.
  • 58% van de leden gaat een crowdlendingcampagne ook op ander factoren beoordelen dan voorheen. Zo kijken ze nu vooral naar de activiteit van de onderneming, de sector en financiële cijfers. Ze willen als het ware nagaan hoe “corona- en future-proof” het bedrijf is.
  • 57% van de respondenten wil evenveel investeren als voorheen, terwijl 22% nu even wat minder wil investeren. Gemiddeld werd er in 2019 per investeerder bij Bolero Crowdfunding 2.500 euro geïnvesteerd in een crowdlendingproject.
  • 67% wil hiervoor een gelijkaardig rendement krijgen als voor de Covid-19-crisis. Bij Bolero Crowdfunding lag het rendement van een crowdlendingproject in 2019  gemiddeld op 6,23%bruto interest per crowdlendingproject.
  • 51% wil evenveel risico nemen als voorheen. Bijna een op de drie (32%) is minder bereid om nu risico’s te nemen

Bij Bolero Crowdfunding kan een investeerder enkel in Belgische kmo’s investeren. Uit de vragenlijst blijkt dat 60% van de respondenten meer lokale projecten uit hun nabije omgeving wil steunen.

Voor crowdlendingprojecten voor de horeca of entertainmentsector geven de Bolero Crowdfunding-leden aan wel voorzichtiger te zijn.

Wenst u op de hoogte te blijven van toekomstige campagnes op Bolero Crowdfunding? Word dan snel lid en blijf als eerste op de hoogte van onze nieuwe projecten!

Word nu gratis lid van Bolero Crowdfunding