Bolero Crowdfunding Blog

Blog

Herbekijk het webinar 'Crowdlending als financieringsbron voor uw onderneming'

Op donderdag 14 mei gaf Bolero Crowdfunding een webinar over crowdlending, specifiek gericht op ondernemers. 
Crowdlending is een vorm van financiering dat gebruikt kan worden als aanvulling op het klassieke bankkrediet. Vaak gebeurt het dat we bedrijven geen volledige oplossing kunnen bieden via het klassieke bankkrediet omdat er onvoldoende eigen middelen of waarborgen voorhanden zijn. In dat geval kan crowdlending een oplossing bieden.

Crowdlending is een alternatieve vorm van financiering waarbij een onderneming, typisch een kmo, beroep doet op een publiek van particuliere investeerders (de crowd) zodoende financiering te vinden voor zijn bedrijf. Tijdens dit webinar besprak onze collega Kristien De Smedt onder andere de voorwaarden waaraan een onderneming moet voldoen om aanspraak te kunnen maken op crowdlending.

Op te halen bedragen via crowdlending

Via Bolero Crowdfunding kan een kmo een bedrag ophalen tussen 100 000 euro en
5 000 000 eur per vennootschap per jaar

Elke individuele investeerder kan instappen vanaf 100 euro tot een maximum van 25 000 euro per project.

In 2019 werd onder andere 5 miljoen euro opgehaald voor het vastgoedfonds van Groep Caenen Capital Fund en 500 000 euro voor Belgian Cycling Factory, de Belgische fietsenfabrikant van de merken als Ridley en Eddy Merckx.
Meer info op www.bolero-crowdfunding.be/nl

Herbekijk hier het webinar: 

Wenst u meer informatie over crowdlending? Download dan nu ons gratis topic en ontdek hoe crowdlending kan helpen bij de toekomstplannen van uw onderneming.

Download ons gratis topic 'Hoe kan crowdlending helpen bij uw toekomstplannen met uw onderneming?'