Bolero Crowdfunding Blog

Blog

Bier met witloof- of cognacsmaak? Hof ten Dormaal trakteert haar investeerders op uniek, ambachtelijk gebrouwen bier

Wie zin heeft in een lekker ambachtelijk gebrouwen biertje met een unieke smaak, moet bij Hof ten Dormaal zijn. De hoevebrouwerij maakt bieren die nu al de streekproducten van Vlaams-Brabant worden genoemd. And the best part? Hof ten Dormaal geeft je de kans om er via een obligatie in te investeren.

Ambachtelijke brouwerij met innovatief concept
Hof ten Dormaal staat al jaren bekend als een ambachtelijk, duurzaam familiebedrijf dat unieke bieren brouwt. Dat gebeurt allemaal binnen een ecologisch kader: op de boerderij teelt de familie Janssens ingrediënten waarmee ze het bier brouwen en met het overblijvende draf voederen ze de dieren. Het bier wordt dus gemaakt met verse, eerlijke ingrediënten van eigen bodem.

Unieke smaken
Het bier rijpt in eiken vaten die ze in verschillende Europese landen gaan halen. En in diezelfde vaten werd al eerder drank gemaakt. Het bier zal deze smaken dus overnemen. Wat dacht je van een frisse pint met een toets van cognac, whiskey of sherry? ‘t Is eens iets anders :-). Hof ten Dormaal is de enige hoevebrouwerij met dit concept. Smaakvernieuwend bier op een ambachtelijke, duurzame manier gebrouwen.

Succes in het buitenland
Hof ten Dormaal is enorm populair in het buitenland. Vooral in de Verenigde Staten wordt het bier gesmaakt, maar ook Scandinavië, Italië en Spanje zijn alvast fan. Daardoor verwierf Hof ten Dormaal haar eigen plaatsje in de sector van innovatieve bieren.

Die plaats hebben ze ongetwijfeld ook te danken aan het feit dat het bedrijf luistert naar wat de consument graag heeft. Zo zijn ze de Zure van Tildonk, zuur bier met een frisse smaak, beginnen brouwen omdat Amerikanen dat graag lusten. Maar de brouwerij maakt nog meer bieren met een speciale samenstelling. Wit Goud, een uniek witloofbier, of frambozen-chocoladebier, bijvoorbeeld.

Toekomstplannen
De familie Janssens is zeker ambitieus. In december 2015 sloten ze nog een samenwerking af met een verdeler die hun bier over drankenhandelaars in heel Vlaanderen verdeelt. Op die manier kunnen ze nog meer bierliefhebbers bereiken. Om aan deze stijgende vraag te blijven voldoen, willen ze bij Hof ten Dormaal de productiecapaciteit verdrievoudigen. Nu brouwt de familie zo’n 1500 liter bier per dag, maar ze zouden dit naar 5000 liter willen brengen. Om dat te doen, moet de infrastructuur uiteraard worden uitgebreid. Zo moeten de brouw- en bottelingcapaciteit worden verhoogd en moeten er meer vaten worden aangekocht. Hier is een investering van 330.000 euro voor nodig. Deze wordt gedeeltelijk gefinancierd met operationele middelen uit de vennootschap, met een banklening en, last but not least, met een obligatie-uitgifte via crowdfunding.

Exclusief bier voor investeerders
Met de hulp van crowdfunding hoopt de familie Janssens verder te kunnen schrijven aan hun uniek verhaal. Als investeerder word je niet alleen beloond met 4 procent interest, maar je krijgt ook een exclusief bier dat alleen voor de investeerders wordt gebrouwen. Per investering van 250 euro krijg je een uniek flesje bier dat je wordt aangeboden tijdens een bezoek aan de brouwerij. Zo word je als investeerder ook ineens ambassadeur van Hof ten Dormaal.

Een bierfestival meepikken tijdens het Pinksterweekend?
Dit weekend, op 15 en 16 mei, organiseert Hof ten Dormaal het Leuven Innovation Beer Festival. Ze lanceren er hun gloednieuw netelbier. Benieuwd hoe dat smaakt? Dan is Leuven dit weekend the place to be!

Ook jij kan als investeerder meebouwen aan het succesverhaal van Hof ten Dormaal. Aarzel niet om alle info op hun website of op hun Bolero Crowdfundingpagina te checken. En euh … Schol :-)!

Ontdek hier de crowdfundingcampagne van Hof ten Dormaal