Bolero Crowdfunding Blog

Blog

Herbekijk de reportage over crowdlending in het VRT programma De Markt

Midden december was VRT NWS op bezoek bij Bolero Crowdfunding voor een interview over de groeiende populariteit van crowdfunding. Vooral crowdlending kende in 2019 dan ook een stevige groei.

In 2019 werd in België 44 miljoen euro via crowdfunding opgehaald, een stijging met 28% ten opzichte van vorig jaar. Bij crowdlending lenen investeerders geld uit aan een bedrijf in ruil voor interest.

Sinds 2018 kunnen bedrijven grotere bedragen ophalen door een aanpassing in de wetgeving. Dit trekt meer mature bedrijven aan die hun financieringsbehoefte meer willen spreiden zonder ingewikkelde procedures.

Maar daarnaast is het ook een marketingtool voor bedrijven. Hierdoor kunnen eindklanten van de onderneming ook mee investeren. Bovendien krijgt een crowdleningcampagne ook heel wat aandacht in de pers, denk maar aan de campagnes van Groep Caenen Capital Fund en Belgian Cycling Factory.

Voor beleggers is investeren via crowdlending interessant omdat het laagdrempelig is. Investeren in een crowdlendingproject kan al vanaf 100 euro. Hierdoor kan men de risico's beter spreiden.

Je investereert ook rechtstreeks in een bedrijf en je krijgt een hoger rendement. Een hoger rendement betekent natuurlijk ook dat het risco groter is.

Bekijk hieronder de volledige reportage en het interview met onze CEO Werner Eetezonne.

Nog geen lid van Bolero Crowdfunding? Word dan snel lid en blijf als eerste op de hoogte van onze nieuwe projecten!

Word gratis lid van Bolero Crowdfunding