Bolero Crowdfunding Blog

Blog

Hoe evolueerde Bolero Crowdfunding in 2019? En wat verwachten we van 2020?

2019 was voor Bolero Crowdfunding een jaar van records. Het opgehaalde volume werd meer dan verdubbeld. De bedragen die opgehaald werden, waren ook groter. Daarnaast werd er voor de eerste keer gebruik gemaakt van de onafhankelijke risicoscore Dun & Bradstreet. En voor de eerste keer werd 5 miljoen euro opgehaald voor één onderneming!

Maar wat heeft 2019 gebracht?

Zo is er 9,49 miljoen euro opgehaald via de crowd voor 15 verschillende projecten. Hiermee werd de kaap van 13,8 miljoen euro aan totaal geplaatst vermogen overschreden.

De projecten worden ook steeds sneller gevuld. Bij de derde campagne van Groep Caenen Capital Fund werd in 19 minuten 2 miljoen euro opgehaald.
Midden december werd zelf 225.000 euro opgehaald voor het project Ambisphere in 4 minuten 11 seconden tijd!

Met meer dan 36.600 unieke leden blijft ook de ledenbasis verder groeien.

Investeerders die dit jaar in alle campagnes geïnvesteerd hebben, kunnen een gemiddeld brutorendement van 6,2% ophalen met rendementen tussen 5% en 7% en een looptijd die varieert tussen 2 jaar en 6 jaar. Ook nu is er weer een mooie verdeling tussen bedrijven die kiezen voor een maandelijkse of jaarlijkse aflossing en bedrijven die ervoor kiezen om de terugbetaling van het kapitaal volledig op het einde van de obligatie te leggen.

Wat brengt 2020?

In 2020 willen meer grote campagnes lanceren op regelmatige basis. Concrete projecten kunnen we nu nog niet met naam benoemen, maar in januari willen we alvast drie nieuwe crowdlendingcampagnes lanceren. Dus hou zeker ons platform en onze nieuwsbrieven in de gaten!

Daarnaast blijven we ons best doen om onze website maximaal te verbeteren, zodat zowel onze investeerders als onze ondernemers optimaal gebruik kunnen maken van ons platform.

Wil je als (potentiële) investeerder op de hoogte blijven van onze campagnes, of wil je als kmo weten of je beroep kunt doen op een crowdlendingcampagne? Word dan snel lid van Bolero Crowdfunding!

Wenst u meer praktische tips over investeren via crowdlending? Ontdek in ons gratis e-book 7 tips waarmee u net als topbelegger Peter Lynch het rendement van uw beleggingsportefeuille naar een hoger niveau kan tillen door ook groeibedrijven een duwtje in de rug te geven.

Download hier het gratis e-book