Bolero Crowdfunding Blog

Blog

Bolero Crowdfunding Inspiratiesessie Antwerpen

De aftrap van de Bolero Crowdfunding Inspiratiesessies is gegeven! Ergens bovenaan in de Antwerpse Boerentoren werd het gezellig warm toen de zaal volliep met een geïnteresseerd investeerderspubliek. Zij lieten zich haarfijn uitleggen wat crowdfunding nu precies is en wat ze daar als investeerder van mogen verwachten. Vervolgens werden zij door Ludwig Goris, Investment Manager bij Capricorn, getrakteerd op een investeringsanalyse met de bril op van een venture capitalist. 

Na een uurtje theorie was het tijd voor wat praktijkervaring. Investeren in ondernemerschap van Vlaamse bodem was de boodschap tijdens het Boleuro Investor Game. Het publiek had een fictief bedrag van elk 1.000 Boleuro's beschikbaar om te investeren in de aanwezige ondernemers van hun keuze. FLAVR, FoodDESK, iLightLED, Parcify en Pridiktiv lieten er de beste vijf minuten van zichzelf zien en overtuigde het publiek tijdens hun pitch-moment. Elke onderneming ging van start met gelijke wapens en dus met een prijs per aandeel van 50 Boleuro's.

En het resultaat mag gezien worden! Het aanwezige publiek heeft in totaal voor 46.200 Boleuro geïnvesteerd. Met 11.900 Boleuro’s heeft Pridiktiv het grootste aantal investeringen verzameld en hebben zij een plaatsje verzilverd op de Entrepreneurial Summit op 22 oktober in Leuven. Proficiat Pridiktiv!

Inschrijven voor één van de volgende Bolero Crowdfunding Inspiratiesessies in nog mogelijk. Ik ben alvast benieuwd welke ondernemers daar hun plaatsje zullen veroveren voor de Entrepreneurial Summit!

Meer info