Bolero Crowdfunding Blog

Blog

Crowdfundingcampagnes tot 5 miljoen euro mogelijk bij Bolero Crowdfunding !

Sinds enkele maanden kunnen Belgische kmo’s en groeibedrijven gemakkelijker crowdfundingcampagnes tot 5 miljoen organiseren. U als belegger kunt bijgevolg voor een groter bedrag intekenen. 

Voor deze grotere crowdfundingcampagnes is immers geen prospectus meer nodig en dat maakt het voor ondernemers eenvoudiger om voor de financiering ervan aan te kloppen bij de crowd.

Concreet zit het zo:

·       Wanneer een onderneming maximum 500.000 EUR wil ophalen, dan is er geen prospectus nodig. U als belegger kunt dan maximaal 5.000 EUR investeren in het project van die onderneming.

·       Wanneer een onderneming tussen 500.000 EUR en 5.000.000 EUR wil ophalen, dan is er geen prospectus, maar wel een informatienota nodig.  Als belegger kunt u dan tot en met 25.000 EUR investeren in het project.

Een prospectus is een zeer uitgebreid, wettelijk document die u als belegger een gedetailleerd overzicht geeft over het bedrijf en de voorwaarden van het uitgegeven product.

Een informatienota is met een maximum van 15 pagina’s een beknoptere en eenvoudigere vorm van de prospectus.

Als er een informatienota is, wordt deze ingediend en gepubliceerd bij de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA). In dat geval zal u ook steeds een exemplaar kunnen terugvinden in de campagne.

Binnenkort komt er mogelijk een eerste Bolero Crowdfunding-project met informatienota live.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste projecten? Registreer u dan op ons platform en houd onze nieuwsbrieven in de gaten!

Vragen? Aarzel niet ons te contacteren via info@bolerocrowdfunding.be.

Word gratis lid van Bolero Crowdfunding