Bolero Crowdfunding Blog

Blog

Crowdlending steeds populairder bij vastgoedontwikkelaars

Enkele weken geleden liet de Nationale Bank weten dat ze de banken heeft gevraagd om hun kapitaalvereisten bij de aanvragen van vastgoedfinanciering te verhogen. Die maatregel zet de Belgische vastgoedspelers ertoe aan hun financieringsbronnen te diversifiëren.

Projectontwikkelaars maken steeds meer gebruik van crowdlending om hun projecten te financieren. Afgelopen juni kon ook Groep Caenen Capital Fund, een belangrijke vastgoedspeler aan de Belgische kust in minder dan twee uur tijd 1.500.000 euro op halen bij de Bolero Crowdfunding community..

Wat zijn de drie grootste voordelen voor projectontwikkelaars?

  • Bij crowdlending worden er geen garanties gegeven zoals bij een bankfinanciering, wat een belangrijk voordeel is.
  • Het via crowdlending verkregen kapitaal zal vanwege het achtergestelde karakter ervan worden beschouwd als quasi-eigen middelen.
  • Ontwikkelaars kunnen hun financieringsbronnen spreiden.

Ook in onze Europese buurlanden zien we een sterke groei van crowdlending voor vastgoed. In Nederland is er sinds januari 2019 al voor maar liefst 64 miljoen euro aan vastgoedprojecten gefinancierd, een stijging van 50% ten opzichte van heel 2018.

Het bewijs dat er voor crowdlending voor vastgoed een mooie toekomst is weggelegd.

Wil je als (potentiële) investeerder op de hoogte blijven van onze campagnes, of wil je als kmo weten of je beroep kunt doen op een crowdfunding campagne? Word dan snel lid van onze community en registreer je via onderstaande knop.

Word snel lid van Bolero Crowdfunding