Bolero Crowdfunding Blog

Blog

Een terugblik op 2020, een heel bijzonder jaar

Het jaar loopt op zijn einde, de feestdagen naderen en we kijken positief en hoopvol naar 2021. Tijd om de balans op te maken van het afgelopen jaar. En wat voor één…

De coronacrisis en de economische schok die daarop volgde, was voor veel Belgische bedrijven een zware klap. Maar tegelijkertijd was 2020 voor veel bedrijven een moment om zichzelf onder de loep te nemen, zich als het ware heruit te vinden en nieuwe plannen te smeden voor de komende jaren. En daar toonden ons platform en onze investeerders hun veerkracht.

Dit jaar grepen 12 bedrijven de kans om samen met Bolero Crowdfunding een crowdlendingcampagne op poten te zetten. Onder hen zowel grote als kleine ondernemers. Zo varieerden de opgehaalde bedragen in 2020 tussen de 150.000 en 1,5 miljoen euro. Alles tezamen investeerden onze beleggers 7.000.000 euro in de toekomst van deze Belgische bedrijven.

En onze investeerderscommunity bleef groeien… Bolero Crowdfunding telt ondertussen al meer dan 40.000 leden. Allemaal particuliere (toekomstige) beleggers die klaarstaan om te investeren in de bedrijven van morgen, die de groeiende Belgische kmo’s willen ondersteunen en zo rechtstreeks kunnen investeren in de Belgische economie!

Het afgelopen jaar was ongetwijfeld voor niemand evident. 2020 was ook voor het Bolero Crowdfunding-team wennen en aanpassen, grotendeels vanuit onze huiskamer. Telewerken was dit jaar de norm en is dat nu nog steeds, maar Bolero Crowdfunding bleef draaien en zowel bij de investeerders als de ondernemers bleef de interesse groot. Meer nog, we kunnen fier aankondigen dat we dit jaar een nieuwe collega op de marketingafdeling mochten verwelkomen! Een collega extra om je met raad en daad bij te staan het komende jaar en jou zo comfortabel mogelijk wegwijs te maken in de wereld van Bolero Crowdfunding.

Voor het nieuwe jaar geven we je graag nog wat tips mee…

Ben je investeerder?

  • Diversifieer je portefeuille en beperk je risico door je geld te spreiden over verschillende projecten of beleggingen
  • Investeer in bedrijven waarin je gelooft en die je vertrouwen inboezemen
  • Bekijk, voor je investeert, grondig het project waarin je interesse hebt. De campagne staat steeds een paar dagen op voorhand op onze website, zodat je daar voldoende tijd voor hebt
  • Beleg uiteraard enkel het geld dat u de komende jaren niet nodig hebt

Ben je ondernemer en heb je interesse in crowdlending?

  • Aarzel niet om ons vrijblijvend te contacteren. We bespreken graag samen je project of plan voor je bedrijf en geven je graag een antwoord op je vragen over crowdlending.
  • Download ons gratis e-book met alles wat je als ondernemer rond crowdlending moet weten. Hierin lees je of crowdlending ook voor jouw bedrijf interessant is, waarmee je rekening moet houden, hoe alles in zijn werk gaat en wat de voordelen, looptijden of kosten zijn.

Zo, dan rest ons enkel nog het volgende: we wensen je warme, fijne feestdagen en een gelukkig én gezond 2021!

Ook gratis lid worden van Bolero Crowdfunding? Klik dan hier