Bolero Crowdfunding Blog

Blog

Hoe kan een ondernemer deze woelige coronatijden doorstaan?

Het is een feit: het coronavirus gaat een zware impact hebben op onze bedrijven. Het dagelijks leven, zoals we het kennen is even on hold gezet en heel wat bedrijven hebben tijdelijk de deuren moeten sluiten.

Kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s) zijn het hart zijn van onze Belgische economie dankzij hun grote toegevoegde waarde aan onze welvaart. Ook hun aandeel in de werkgelegenheid is enorm. Daarom is het zo belangrijk om deze bedrijven nu te ondersteunen.

Sinds de lockdown ondervinden kmo’s een sterke daling van hun omzet zonder dat hun kosten gelijkaardig dalen. Dit heeft als gevolg dat hun kasposities zwaar onder druk komen te staan en zoals iedereen weet: cash is king !

Hoe kan een ondernemer nu concreet deze woelige tijden doorstaan? Hieronder volgen een paar tips van het Bolero Crowdfunding team:

  • Maak een cash flow planning voor de komende maanden. Zet enerzijds alle mogelijke inkomsten maand per maand op een rij en voeg daar anderzijds alle kosten die je absoluut niet kan vermijden aan toe. Je boekhouder kan je daarin de nodige ondersteuning bieden.
  • Stel investeringen uit tot dat je weer een duidelijk zicht heb op je business.
  • Blijf communiceren met al je stakeholders (klanten, leveranciers, personeel, enz.).
  • Al gedacht aan mogelijke opportuniteiten? Nieuw uitzetmarkt?   

De Federale regering en de regio’s hebben ook een reeks steunmaatregelen (premies, waarborgen, uitstel van aflossingen, noodkredieten, enz.) genomen.
U vindt deze terug via onderstaande links:

Op onze website kan u deze maatregelen ook nog eens in detail nalezen.

Heel wat bedrijven zijn ook gestart met ondersteuning te geven bij het opzetten van een webshop en e-commerce. Ga zeker ook daar uw licht eens opsteken.

Komt door het stilleggen van uw activiteit, uw persoonlijke lening bij de bank in het gedrang. Neem dan ook even een kijkje op de website van Febelfin of u in aanmerking komt voor uitstel van betaling.

Vragen? Aarzel zeker niet om met ons contact op te nemen. Dit kan telefonisch via 02 429 00 32 of via mail: info@bolerocrowdfunding.be

Het Bolero Crowdfunding-team