Bolero Crowdfunding Blog

Blog

P-Laser nodigt investeerders uit tijdens uniek event

In 2017 haalde P-Laser, een onderneming die gespecialiseerd is in industriële reiniging met lasertechnologie, via het Bolero Crowdfunding-platform 200.000 euro op dankzij 143 investeerders.
Deze crowdlendingcampagne was nodig om de sterke groei van de onderneming te verzekeren.
Na een geslaagde campagne kon P-Laser de vruchten plukken van de investeringen: de omzet van ons bedrijf steeg in 2018 van 2,4 naar 4 miljoen euro, bijna een verdubbeling”, aldus CEO Jean Claude Philippron.

En voor die groei kijkt de onderneming nu dankbaar terug naar haar investeerderspubliek. Want dankzij de extra middelen van de crowdlendingcampagne kon P-Laser duurdere basislasers aankopen en extra personeel aanwerven. “Crowdlending leek ons een goede aanvulling op de traditionele banklening. Dankzij de financieringsmix van crowdlending, bankfinanciering en de KlimOp-lening (Limburgse variant van de kmo-cofinanciering van PMV) zijn we erin geslaagd een groter bedrag op te halen, wat ons meer groeimogelijkheden gaf," aldus CEO Jean Claude Philippron.

Op donderdag 4 april nodigde P-Laser haar investeerders uit voor een event in Hasselt. Tijdens dit event gaf CEO Philippron toelichting over waar P-Laser vandaag staat en welke plannen ze hebben om jaarlijks met 60 à 70% te blijven groeien.

 

Ook het Bolero Crowdfunding-team was present voor meer uitleg te geven over crowdlending en beleggen in kmo’s. Crowdlending versterkt in de eerste plaats de financieringsmix voor kmo’s en groeibedrijven, maar kan ook een hefboom zijn voor bankfinanciering.” aldus Kristien Desmedt, business development manager Bolero Crowdfunding.

Bekijk hieronder een kort interview met CEO Jean Claude Philippron: