Bolero Crowdfunding Blog

Blog

Ontdek de Crowdfundingcampagne van Belgian Cycling Factory

 

Op dinsdag 25 april om 10 uur trekken we opnieuw een crowdfundingspurt aan en deze keer voor een oude bekende. Belgian Cycling Factory, de Belgische fietsenfabrikant van merken als Ridley en Eddy Merckx, lanceert, via Bolero Crowdfunding, voor de tweede keer een crowdfundingcampagne. Deze keer wil Belgian Cycling Factory met de uitgifte van een obligatie1 miljoen euro ophalen.

We are Belgium. We are Cycling. We are Belgian Cycling Factory.

Vlaanderen is de bakermat van het wielrennen en de kweekvijver van menig profrenner en wielertoerist. Belgian Cycling Factory is de koepel boven de twee grootste Belgische sportfietsmerken: Ridley en Eddy Merckx. Ridley staat gekend voor de ontwikkeling van hoogtechnologische racefietsen, waar personalisatie erg centraal staat. Eddy Merckx is een merk dat weinig introductie behoeft. Het werd opgestart door de meest legendarische wielrenner ooit en werd in 2017 overgenomen door Belgian Cycling Factory om het terug naar zijn topstatus binnen de wielerwereld te brengen.
 

“De tijd is rijp voor de doorontwikkeling en innovatie in de markt van elektrische fietsen.”


Ridley werd opgericht in 1997 door Jochim Aerts. Met meer dan 25 jaar ervaring levert de fabriek in Beringen fietsen van topkwaliteit in verschillende segmenten. Sinds 2000 is Ridley onafgebroken aanwezig op professioneel niveau, met ploegen als Lotto-DSTNY (Ridley), Pauwels-Sauzen-Bingoal (Ridley), KMC MTB Racing Team (Ridley) en Team Flanders-Baloise (Eddy Merckx). Belgian Cycling Factory ontwikkelt en verkoopt ook fietscomponenten onder de naam Forza (wielen, stuurpennen, zadelpennen, enz.).

De koers, die is van ons!

Via de crowdfundingcampagne wil de fietsenfabrikant opnieuw particuliere investeerders aanspreken en hen de kans geven om mee te investeren in deze Belgische onderneming. Met de  uitgifte van een obligatie wil Belgian Cycling Factory 1 miljoen euro ophalen om te investeren in de verdere ontwikkeling van een volledig gamma e-bikes (Ridley Electric Support) om die in 2024 op de markt te brengen. De basisontwikkeling is al gebeurd, maar de verdere doorontwikkeling en engineering die nog nodig zijn om tot een topproduct te komen, worden nog opgestart en zullen met de opgehaalde gelden gefinancierd worden.

In ruil voor hun belegging in deze obligatie van 4 jaar, krijgen investeerders een bruto interest van 7,00%* (netto interest 4,90%). De terugbetaling van het kapitaal en de intresten zal jaarlijks gebeuren. Investeren in de nieuwe crowdfundingcampagne is mogelijk vanaf dinsdag 25 april om 10.00 uur. Je kan vanaf 500 euro investeren, het maximum inschrijvingsbedrag bedraagt 5 000 euro.

 

Ontdek de crowdfundingcampagne van Belgian Cycling Factory

 

Voor dit crowdfundingproject wordt er geen prospectus gepubliceerd, de informatienota kan hier geraadpleegd worden. Beleggen via crowdfunding brengt risico’s met zich mee. In geval van faillissement van het bedrijf, kan je je inleg deels of volledig verliezen. De obligaties zijn moeilijk te verkopen voor eindvervaldag.

*Op de bruto interest geldt een roerende voorheffing van 30% voor een gemiddelde natuurlijke persoon met woonplaats in België.