Bolero Crowdfunding Blog

Blog

Ontdek de crowdfundingcampagne van Groep Caenen Capital Fund

RECLAME

Op vrijdag 16 juni om 10 uur keert een oude bekende terug naar het crowdfundinglandschap om een nieuwe campagne te lanceren. We rollen de rode loper uit want het is niet zomaar een oude bekende! Deze gekende speler op de immobiliënmarkt heeft al 8 miljoen euro op 4 jaar tijd opgehaald en lanceert vandaag zijn 5de crowdfundingcampagne bij Bolero Crowdfunding.

Baksteen in de maag?

Groep Caenen Capital Fund, een grondenbank opgericht in 2014, investeert in projectgronden die, via het recht van opstal, verkocht worden aan aannemers of projectontwikkelaars. Dit recht van opstal laat de projectontwikkelaar of aannemer toe om in, op of boven een onroerende zaak op te bouwen en werken en/of beplantingen in eigendom te hebben voor maximaal 5 jaar. Dit geeft de projectontwikkelaar of aannemer het voordeel dat hij de grond niet moet aankopen gedurende de looptijd van het recht van opstal en toch de bouwwerken, de commercialisatie en de verkoop van het project kan opstarten.

De opbrengsten uit deze crowdfundingcampagne zullen aangewend worden om de vastgoedportefeuille van GCCF verder uit te breiden en te diversifiëren. Zo zal er hoofdzakelijk geïnvesteerd worden in projectgronden in de provincie Antwerpen en Vlaamse centrumsteden. GCCF zal bij de aankoop van een nieuwe projectgrond de opgehaalde gelden steeds aanvullen met een traditionele bankfinanciering om zo de financiële middelen optimaal te kunnen benutten.

Wat krijgt de investeerder?

Via het Bolero Crowdfunding-platform wil GCCF opnieuw particuliere investeerders aanspreken en hen de kans geven om mee te investeren in hun gediversifieerde vastgoedportefeuille. Groep Caenen Capital Fund wenst maximum 3 miljoen euro op te halen door de uitgifte van een obligatie in bulletvorm met een looptijd van 5 jaar.

In ruil voor hun belegging in deze obligatie, krijgen beleggers een bruto interest van 8%* (netto interest 5,6%). De terugbetaling van het kapitaal gebeurt dus op het einde van de looptijd, terwijl de betaling van de interest jaarlijks zal gebeuren. Investeren in de nieuwe crowdfundingcampagne is mogelijk vanaf vrijdag 16 juni om 10.00 uur. Je kan vanaf 500 euro investeren, het maximum inschrijvingsbedrag bedraagt 25 000 euro.

 

>> Ontdek de crowdfundingcampagne van Groep Caenen Capital Fund

 

Voor dit crowdfundingproject wordt er geen prospectus gepubliceerd, de informatienota kan hier geraadpleegd worden. Beleggen via crowdfunding brengt risico’s met zich mee. In geval van faillissement van het bedrijf, kan je je inleg deels of volledig verliezen. De obligaties zijn moeilijk te verkopen voor eindvervaldag.

*Op de bruto interest geldt een roerende voorheffing van 30% voor een gemiddelde natuurlijke persoon met woonplaats in België.