Bolero Crowdfunding Blog

Blog

Psychomed wil 450 000 euro ophalen via crowdlending

Het was de afgelopen weken regelmatig in het nieuws: we slapen slecht, we hebben stress en we gaan op zoek naar manieren om tot rust te komen. Psychomed wil daarbij helpen met technologieën en producten voor ontspanning, meditatie, slaap en stressbeheersing.

Psychomed ontwikkelt daarvoor producten met lichtsimulatie of audiotechnologie , in samenwerking met medische specialisten. Sommige van de producten zijn ook verkrijgbaar in apotheken en sinds 2005 mogen ze ook door huisartsen aanbevolen worden.

Het bekendste product van Psychomed is de PSiO: een soort van bril die er door middel van verschillende programma’s met lichteffecten en geluidsfragmenten voor kan zorgen dat je tot rust komt. Bijvoorbeeld een begeleide meditatie, natuurgeluiden met lichtsimulaties,… Er bestaan ondertussen al verschillende modellen van de PSiO. Sommige voor particulieren, andere voor professioneel gebruik in een medische context.

Psychomed wil 450 000 euro ophalen door de uitgifte van een obligatie op 3 jaar. In ruil krijgen investeerders een brutorendement van 4,5%. De terugbetaling van het kapitaal en de interesten gebeurt jaarlijks.

Met het opgehaalde geld wil Psychomed de productie van de PSiO naar België brengen.

Investeren in dit project kan vanaf 100 euro. Het maximale inschrijvingsbedrag is 2 500 euro.

Intekenen op het project is mogelijk op donderdag 29 april om 10.00 uur.