Bolero Crowdfunding Blog

Blog

Waarom zijn de rentevoeten op crowdlendingplatformen hoger dan die van een bankkrediet?

Waarom kunnen beleggers via crowdlending een hoger rendement halen?

De zoektocht van een belegger naar wat meer rendement op zijn zuurverdiende spaarcenten,  verloopt niet altijd even makkelijk. Wanneer het traditionele spaarboekje niets meer opbrengt en ook de volatiele beurzen het geduld van de belegger op de proef stellen, gaan beleggers op zoek naar alternatieven.

En die heeft de belegger sinds enkele jaren o.a. in crowdfunding ontdekt, waar particuliere investeerders kmo's in volle groei kunnen financieren tegen rentetarieven tussen 5 en 10%.
Maar waarom liggen die interesten nu precies hoger dan bij een bankkrediet? En waarom laten bedrijven zich deels financieren via platformen zoals Bolero Crowdfunding? Een woordje uitleg.

  1. Bankkredieten en crowdlending concurreren niet met elkaar, maar vullen elkaar aan. Banken verlenen krediet tegen een rente van 1 tot 3%, maar vragen daarvoor garanties (denk aan een hypotheek of een pand op het handelsfonds), terwijl crowdlendingplatformen geen enkele garantie of zekerheid vragen (wat in het voordeel van de onderneming is), maar wel een hogere rente voor hun beleggers.
  2. De via crowdlending verkregen leningen kunnen ook achtergesteld worden bij bankkredieten. Ze worden beschouwd als een eigen inbreng, wat de positie van de bank in een financieringsdossier versterkt. Mocht het bedrijf echter failliet gaan, dan zal de bank altijd voorrang krijgen op wie investeerde via crowdlending.

Uiteindelijk is het voor u als belegger zaak om de risico's goed af te wegen en daar een eerlijke vergoeding voor te krijgen. Daarom zijn de voorgestelde rentevoeten op crowdlendingplatformen hoger.

Wil je als (potentiële) investeerder op de hoogte blijven van onze campagnes bij Bolero Crowdfunding?
Word dan snel lid van onze community en registreer je via onderstaande knop.

Word gratis lid van Bolero Crowdfunding