Bolero Crowdfunding Blog

Blog

Werken voor een start-up? Gustaf/neoScores werft aan…

De media bulkt van de inspirerende verhalen van jonge Belgische start-ups. Volgens Omar Mohout zijn er vandaag in ons land 3.000 start-ups die samen zorgen voor 50.000 jobs. Het schooljaar loopt op zijn einde en vele laatstejaarsstudenten hebben wellicht al een contract op zak om in september aan de slag te gaan bij een multinational, the big 4, etc, … . Een standaard traject en absoluut een goeie leerschool. Maar heb je er al eens aan gedacht om aan de slag te gaan bij zo’n start-up?

Het lijkt iets minder werkzekerheid te bieden. Maar het biedt ook tal van voordelen! Omdat je in een start-up typisch met een klein team aan een project werkt zal je verschillende petjes mogen dragen en een grotere verantwoordelijkheid kunnen opnemen. Je zal een beter overzicht krijgen over de volledige operationele werking van het bedrijf. Daar waar je in een logge bedrijfsstructuur eerder zal moeten focussen op een afgebakend stukje uit dat operationeel proces. Het is echter niet zo dat het in een start-up bulkt van de schoolverlaters! De gemiddelde leeftijd ligt er typisch wel een stuk lager (25-32 jaar). Maar toch is het zo dat de succesvolle founder van een start-up gemiddeld 35 jaar is en er al wat werkervaring heeft opzitten. Je zal heel wat flexibiliteit aan de dag moeten leggen. Bij een start-up kan je meestal niet terecht met een 9-to-5 mentaliteit. Hard werken is de boodschap. Maar je krijgt er wel een boeiende job met veel afwisseling voor in de plaats. Een waardevolle ervaring dus!

neoScores, de iTunes van de muziekpartituren, dat vorig jaar herdoopt werd tot Gustaf werft aan! Via hun nieuw ontwikkelde app heb je alles in handen om legaal digitale partituren te kopen en te bewerken i.p.v. aantekeningen te moeten maken op papieren partituren bijvoorbeeld. De missie van Gustaf is om de wereld van de digitale muziekpartituren te veranderen. Eind 2014 werden ze in Seoul uitgeroepen tot tweede beste start-up ter wereld op Startup Nations Summit, nadat ze in 2013 ook al bij Voka Antwerpen-Waasland een prijs hadden weggekaapt. Gustaf heeft vorig jaar een succesvolle kapitaalsronde van 2 miljoen euro afgerond die werd bekroond met een succevolle crowdfundingcampagne via Bolero Crowdfunding. Op minder dan een week tijd en met een maximum van 1.000 euro per investeerder, bereikten ze vlotjes hun maximum doelbedrag van €100.000.

neoScores/Gustaf is actief bij KBC Start-it in de Antwerpse Boerentoren. Momenteel breidt het team uit en zijn ze op zoek naar softwareontwikkelaars, sales-, marketing- en administratieve profielen aan.

Interesse? Check it out!