Bolero Crowdfunding Blog

Blog

150% groei voor Bolero Crowdfunding in 2018. Doet u al mee?

Wist u dat het Belgische crowdlendingplatform ‘Bolero Crowdfunding’ 12 succesvolle projecten aan elkaar rijfde in 2018?
12 kleine en middelgrote ondernemingen konden dankzij de crowd met hun idee aan de slag.
Het bewijst nog maar eens dat deze vorm van alternatieve financiering steeds populairder wordt. In vergelijking met 2017 zette Bolero Crowdfunding maar liefst een groei neer van 150%.

Kmo’s en groeibedrijven kiezen om verschillende redenen voor crowdlending. Sommige bedrijven konden dankzij Bolero Crowdfunding financiering ophalen om hun groei te stimuleren en andere dan weer om vastgoed aan te kopen. Sommige zagen crowdlending dan weer als ideaal om hun bedrijfskapitaal te kunnen financieren, bovendien is het perfect combineerbaar met andere financieringsvormen. Een van de bedrijven deed het vooral voor de extra marketingwaarde van een crowdlendingcampagne. 

De succesvol gefunde crowdlendingprojecten waren goed voor een totaal opgehaald fondsenbedrag van 2,8 miljoen euro. Als investeerder kon je gemiddeld zo’n 6,98% brutorendement verdienen op de Bolero crowdlendingcampagnes, een pak meer dan op een spaarboekje! Gemiddeld investeerden beleggers voor een bedrag van 1.121,5 euro.

Een project is natuurlijk pas succesvol als er voldoende investeerders zijn die hun schouders (en geld) eronder willen zetten. De projecten hadden gemiddeld slechts twee weken nodig om de maximaal gewenste funding op te halen bij de crowd. En sommige deals waren zelfs op een paar dagen al gefund. De gemiddelde looptijd van de uitgegeven obligatieleningen is 4 jaar.

Check onze website voor extra informatie over Bolero Crowdfunding en ontdek alle succesvolle campagnes.

Zelf zin gekregen om te ontdekken wat crowdlending voor jouw kmo of middelgrote onderneming kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op via info@bolero-crowdfunding.be of bel naar 02 429 00 32.