Bolero Crowdfunding Blog

Blog

Crowdfunding: een win-win voor investeerder en ondernemer

Sinds mensenheugenis zoeken we naar innovatieve manieren om financieel te groeien, kapitaal aan te trekken of kapitaal te investeren. Een actuele en opvallende trend is de groeiende populariteit van crowdfunding. Zo worden, de dag van vandaag, traditionele financieringsbronnen in de bedrijfswereld meer en meer met crowdfunding aangevuld dankzij enerzijds een gunstige Europese regelgeving en anderzijds de groeiende acceptatie en het toenemend vertrouwen van zowel de ondernemer als de investeerder. Dit maakt dat crowdfunding een essentiële financieringsbron is voor vele start-ups, kleine - en middelgrote bedrijven.

Geld investeren

Voor de investeerder biedt crowdfunding een unieke kans om hun (spaar)geld te diversifiëren en te investeren in (lokale) projecten waar ze in geloven. Daarnaast krijgen investeerders de mogelijkheid om betrokken te zijn bij de groei van een bedrijf vanaf het begin. Door te investeren via crowdfundingplatforms kunnen ze niet alleen financiële steun bieden, maar ook waardevol advies en netwerkmogelijkheden delen met ondernemers. Ben je een investeerder die geïnteresseerd is in het verkennen van nieuwe kansen? Herbekijk dan zeker onze webinar waar je te weten komt wat crowdfunding precies inhoudt en hoe dit in je portefeuille kan passen.

Geld ophalen

Aan de andere kant van het spectrum staat de ondernemer die vastbesloten is om zijn droom waar te maken. Voor ondernemers opent crowdfunding de deur naar een bredere pool van potentiële investeerders. In plaats van zich te beperken tot traditionele leningen of risicokapitaal, kunnen ondernemers nu rechtstreeks contact maken met een (wereldwijd) publiek van investeerders die geïnteresseerd zijn in de ideeën en groeivisie van de onderneming.

Door middel van crowdfundingcampagnes kunnen ondernemers feedback verzamelen, hun merk bekendheid geven en loyaliteit opbouwen bij potentiële klanten. Ben je een ondernemer die meer wil weten over hoe crowdfunding jouw bedrijf kan helpen groeien? Dan nodigen we je graag uit voor onze webinar op maandag 6 mei 2024.

Tijdens deze sessie zullen we dieper ingaan op de basisprincipes van crowdfunding, belichten we de voordelen voor zowel de investeerder als de ondernemer. Daarnaast kom je ook te weten wat er bij het opzetten van een succesvolle crowdfundingcampagne komt kijken.

Schrijf je nu in en ontdek hoe crowdfunding de financiële toekomst van jouw bedrijf kan vormgeven!