Bolero Crowdfunding Blog

Blog

Fintech: Zal blockchain uw manier van beleggen veranderen?

In het fintech dossier van De Tijd staat vandaag blockchain op de agenda. Grootbanken en beurshuizen richten hun pijlen op deze technologie achter de virtuele munt bitcoin die haar oorsprong kent uit de game industrie.

Vandaag lopen financiële transacties via een derde onafhankelijke partij zoals banken, toezichthouders, clearinghuizen etc. Zij zien er op toe dat een digitale munt slechts één keer kan worden uitgegeven. Blockchain heeft een gedecentraliseerde aanpak en vervangt het controlemechanisme door de blockchaincommunity. Dit wil zeggen dat elke transactie, via een computercode, moet worden goedgekeurd door iedereen die erop is aangesloten. Deze computercode's worden toegevoegd aan het logboek dat door de gebruikers op het netwerk wordt bijgehouden.

De technologie is vandaag zo 'hot' omdat het op termijn heel wat tijd en transactiekosten zou kunnen besparen. Niet verwonderlijk dus dat heel wat financiële spelers vandaag bezig zijn met toepassingen van de blockchaintechnologie. Bolero Crowdfunding lanceerde als eerste een Europese blockchain-applicatie met een toepassing om een secundaire markt voor crowdfunding te lanceren. Voorlopig gebruiken we de app enkel op onze Inspiratiesessies voor het Investor Game waar we het publiek virtuele Boleuro's laten investeren in de aanwezige start-ups.

Inschrijven voor de inspiratiesessies