Bolero Crowdfunding Blog

Blog

Waarom je video moet gebruiken voor jouw crowdfundingcampagne

Het hart van een crowdfundingcampagne bestaat vaak uit een videoboodschap, al dan niet ondersteund door een blog. Als je ergens geld aan wil spenderen, doe het dan best hieraan.

Niet dat je duizenden euro's nodig hebt, met enkele honderden euro's kom je al ver met dank aan betaalbare video-freelancers op sites zoals upwork.com en fiverr.com.

De sleutel om het videobudget onder controle te houden is een goede voorbereiding en weten wat je wil.

Het slaagpercentage van een crowdfundingcampagne zonder video is significant lager dan eentje met een video volgens cijfers van het Kickstarter platform. Desnoods maak je een minimale video van één minuut die dienst  doet als teaser. Idealieter ben je zelf ook te zien in de video. Crowdfunding gaat evengoed over jezelf en je verhaal als over het product of de dienst die je wil verspreiden. Backers weten ook graag aan wie ze hun geld toevertrouwen. Geloof in het team is hierbij van cruciaal belang.

TIP:

Onder bepaalde voorwaarden kan bij Flanders Investment & Trade een subsidie tot maximaal 2.250 euro worden aangevraagd bij de ontwikkeling of vertaling van digitale internationale commerciële bedrijfscommunicatie. Websites, bedrijfsfilmpjes en sociale media vallen hieronder.

Hierbij nog een korte checklist voor een succesvolle video:

- Duurtijd 2 à 3 minuten maximum.

- Wie ben jij?

- Wie is het bedrijf?

- De reden waarom je dit project lanceerde.

- Het aangeboden product of dienst en de voordelen.

- Het bedrag dat je wil ophalen.

- Wat je met dat geld wil doen.

- Een duidelijke call-to-action.