Bolero Crowdfunding Blog

Blog

Hoe gaat het met Psychomed, een paar maanden na hun crowdlendingcampagne?

In mei 2021 haalde Pyschomed 450 000 euro op via het platform van Bolero Crowdfunding. Het bedrijf sloot toen succesvol én snel zijn crowdlendingcampagne af. Psychomed sprak bij veel investeerders tot de verbeelding, want het bedrijf richt zich op ‘ontspanning’ en ontwikkelt producten en technologie op basis van licht- en geluidsimulaties die daarbij kunnen helpen. Ze werken nauw samen met medische specialisten, want slaap, ontspanning en stressverlichting krijgen tegenwoordig meer en meer aandacht in de medische wereld.

 

Kunnen jullie nog even de corebusiness van Psychomed uitleggen aan onze lezers?

Psychomed zoekt naar manieren om tot rust te komen, naar een beter welzijn en de optimalisering van onze innerlijke rust. Welzijn begint bij emotionele stabiliteit, een goede slaap en stressbeheersing. We ontwikkelen producten en technologie om daarbij te helpen, vaak op basis van lichtsimulatie en geluid.

Eén van onze bekendste producten is de PSio, een bril die er door middel van verschillende programma’s met lichteffecten en geluidsfragmenten voor kan zorgen dat je rustig wordt. Denk aan meditatie, natuurgeluiden met lichtsimulaties,… Ondertussen bestaan er modellen voor particulieren, maar ook voor professioneel gebruik in een medische context.
 

Jullie crowdlendingcampagne werd een half jaar geleden afgerond. Wat hebben jullie kunnen realiseren met de opgehaalde fondsen?

Dankzij het geld dat we via crowdlending inzamelden, hebben we kunnen investeren in een voorraad elektronische onderdelen. Dat was voor ons erg belangrijk. Zeker als je weet dat er momenteel wereldwijd een tekort is aan die onderdelen door de gezondheidscrisis. Veel zaken die wij nodig hebben om onze brillen of producten te kunnen maken, zijn momenteel niet zo makkelijk of snel verkrijgbaar, maar onze vroege investering kunnen we garanderen dat ons bedrijf blijft draaien. En dat terwijl er momenteel overal ter wereld toch grote commerciële onrust heerst over al die tekorten.
 

Hoe leeft de crowdlendingcampagne binnen de onderneming?

Het hele Psychomed-team was erg onder de indruk van de snelheid van het proces. Er werd hier op de werkvloer enthousiast gereageerd!
 

Waar willen jullie binnen twee jaar staan?

Sinds 2015 kende Psychomed elk jaar een groei van ongeveer 40% in vergelijking met het jaar ervoor. Die jaarlijkse groei willen wij natuurlijk verder blijven zetten! De afgelopen anderhalf jaar waren niet altijd gemakkelijk, maar het ziet ernaar uit dat de groei van ons bedrijf over twee jaar weer helemaal op peil zal zijn.
 

Hoe zijn jullie bij Bolero Crowdfunding terecht gekomen?

Wij zijn klant bij CBC Banque en onze relatiebeheerder bracht ons in contact met Bolero Crowdfunding. Wij waren op dat moment op zoek naar extra cashflow en een crowdlendingcampagne bleek voor ons bedrijf de ideale manier om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen. We waren dan ook aangenaam verrast door die fijne samenwerking!
 

Hebben jullie een goed contact met jullie investeerders of ambassadeurs?

Momenteel loopt ons contact met de investeerders enkel via het platform van Bolero Crowdfunding, daar hebben we in het verleden al informatie met hen gedeeld. We denken erover na om in de toekomst iets te organiseren om dat contact met onze investeerders warm te houden. Digitaal via een zoom-gesprek of ‘in het echt’ op ons bedrijf als dat terug kan. Als onze groep investeerders dat interessant vindt, waarom niet!?
 

Zijn er nog nieuwtjes om met het bredere publiek te delen?

Eind 2021 lanceren wij een nieuw product. Het gaat om een nieuwe versie van onze bekende PSio-bril. Een nieuwe generatie stressbeheersing, eigenlijk! Daarnaast richten we ons sinds dit jaar ook op voeding en brengen we twee biologische drankjes op de markt. Eentje om de geest te stimuleren en eentje met een ontspannend effect. Deze richting sluit perfect aan op de focus die ons bedrijf in het verleden al legde op stressbeheersing, meditatie, ontspanning en rust. Er zit dus heel wat in de pijplijn. We beschikken vandaag over een groot potentieel en een grote afzetmarkt en kijken erg positief naar de toekomst. Vanaf 2022 zal de groei van ons bedrijf volledig hervatten en daar kijken wij met veel enthousiasme naar uit!
 

Succes met de toekomstplannen, Psychomed!

Op de hoogte blijven van aankomende crowdlendingcampagnes?