Bolero Crowdfunding Blog

Blog

Ontdek de crowdfundingcampagne van The Searchers NV

Op dinsdag 6 juni om 10 uur rollen we de rode loper uit voor een nieuwe crowdfundingcampagne uit de entertainmentsector. The Searchers NV, een specialist in filmdistributie, wil via de uitgifte van een obligatie op het Bolero Crowdfunding-platform 700 000 euro ophalen.

We houden er natuurlijk allemaal van om een film in de bioscoop of lekker thuis in de zetel te bekijken. De populariteit van films kent geen grenzen en blijft jaar na jaar toenemen. Zo is bingewatchen een populair tijdverdrijf en beschouwen we een bioscoopbezoek als een fijne hobby. En toch is het nog niet zo ongelooflijk lang geleden dat dit medium de wereld veroverde. Pas in 1895 vond de eerste betaalde vertoning van de cinematograaf van de gebroeders Lumière in het ‘Salon Indien du Grand Café’ plaats.

Let's go to the movies! Let's go see the stars!

Er zijn verschillende manieren om een voltooide film bij het publiek te brengen. The Searchers,  een Antwerpse filmdistributeur met een kwalitatief hoogstaand en gedurfd imago, richt zich op een breed scala aan films. Als toonaangevend filmspecialist bezit The Searchers alle exclusieve rechten in de Benelux van alle opgekochte films en stippelt het de perfecte marketing- en releasestrategie binnen het bestaande nationale medialandschap voor elke film uit. Met deze crowdfundingcampagne wil The Searchers NV maximum 700 000 euro ophalen om het als werkkapitaal in te zetten en zo verder te kunnen schrijven aan hun groeiverhaal binnen de Benelux.

In ruil voor hun belegging in deze obligatie van 5 jaar, krijgen beleggers een bruto interest van 8,9%* (netto interest 6,23%). De terugbetaling van het kapitaal en de intresten zal jaarlijks gebeuren. Investeren in de nieuwe crowdfundingcampagne is mogelijk vanaf dinsdag 6 juni om 10.00 uur. Je kan vanaf 500 euro investeren, het maximum inschrijvingsbedrag bedraagt 5 000 euro.

 

>> Ontdek de crowdfundingcampagne van The Searchers NV

 

Voor dit crowdfundingproject wordt er geen prospectus gepubliceerd, de informatienota kan hier geraadpleegd worden. Beleggen via crowdfunding brengt risico’s met zich mee. In geval van faillissement van het bedrijf, kan je je inleg deels of volledig verliezen. De obligaties zijn moeilijk te verkopen voor eindvervaldag.

*Op de bruto interest geldt een roerende voorheffing van 30% voor een gemiddelde natuurlijke persoon met woonplaats in België.