Bolero Crowdfunding Blog

Blog

Ontdek de crowdlendingcampagne van Ferrokonstrukt

Op donderdag 27 augustus om 10u lanceert Ferrokonstrukt een crowdlendingcampagne op het Bolero Crowdfunding-platform. Ferrokonstrukt is een West-Vlaams metaalverwerkend bedrijf gespecialiseerd in het bouwen van grote staalconstructies, meer bepaald speciale projecten zoals grote stalen bruggen, hoogbouw, stalen constructieonderdelen voor aannemers en industriebouw.

Ze combineren de expertise van het maken van staalconstructies op het hoogste niveau met de flexibiliteit én vakmanschap van een middelgrote onderneming. Dat drukt de kosten, maar laat hen toe om toch aan grote innovatieve projecten mee te werken. Hun klantenbestand wordt elk jaar groter en bestaat zowel uit privéklanten als overheden.

Ferrokonstrukt wil 1.250.000 euro ophalen door uitgifte van een obligatie op 5 jaar. In ruil krijg je als investeerder een brutorendement van 6%. De terugbetaling van kapitaal en de betaling van interesten zijn voorzien op jaarbasis.

Ferrokonstrukt is begonnen aan een groeitraject. De klanten en dus ook de projecten zijn steeds groter. Daardoor is er enerzijds meer voorfinanciering nodig en anderzijds zijn de winsten van de projecten pas later zichtbaar. Het opgehaalde geld van de campagne zal besteed worden om deze periode te overbruggen en zo de sterke groei op te vangen. Zo kan het team zich focussen op het succesvol afronden van nieuwe en lopende projecten en het aantrekken van nieuwe grote klanten. CEO Daphne Deckers zegt hierover het volgende: “Ferrokonstrukt kiest voor crowdlending omdat het goed te combineren is met de bestaande financieringen en op die manier toelaat om ons dynamische bedrijf sterk te laten groeien. Tevens is het een groot pluspunt dat werknemers op deze manier ook kunnen participeren in de groei.”

Investeren kan vanaf 500 euro. Het maximum inschrijvingsbedrag is 25.000 euro.

Intekenen in het project is mogelijk vanaf donderdag 27 augustus om 10u00.

Ontdek de crowdlendingcampagne van Ferrokonstrukt