Bolero Crowdfunding Blog

Blog

Ontdek de crowdlendingcampagne van Smartflats

Op donderdag 5 november lanceert Smartflats zijn crowdlendingcampagne op het Bolero Crowdfunding-platform. Smartflats verhuurt professioneel en smaakvol ingerichte toeristische appartementen in het centrum van verschillende grote steden. Momenteel beheert Smartflats zo'n 200 appartementen in 6 steden, waarin het elk jaar meer dan 60.000 klanten mag verwelkomen.

Met deze crowdlendingcampagne wil Smartflats 500.000 euro ophalen door de uitgifte van een obligatie op 5 jaar. In ruil krijg je als investeerder een brutorendement van 7% met een terugbetaling van kapitaal en interest op maandbasis.

Smartflats is actief sinds 2012 en wist op een aantal jaar tijd zijn plek tussen de grote toeristische spelers te veroveren. De firma drijft mee op de trend van de zogenaamde ‘Airbnb’-appartementen, maar biedt een vorm van accommodatie aan die het comfort van een huiselijk appartement combineert met de service van een hotel. Zo spreekt het verschillende doelgroepen aan. Dat blijkt ook uit de resultaten: in 2020 wist het bedrijf, ondanks de coronacrisis, een bezettingsgraad van bijna 70% te behouden.

Smartflats is momenteel actief in Brussel, Antwerpen, Luik, Leuven, Gent en Luxemburg, en richt zich niet enkel op particuliere toeristen, maar ook op zakelijke klanten of particulieren die tijdelijk (iets langere) huisvesting zoeken. Het bedrijf ziet het echter groter dan dit en wil de komende jaren uitbreiden. Die uitbreiding wordt mogelijk gemaakt dankzij een financieringsmix, met een combinatie van traditionele bankkredieten en crowdlending. Het totaalbedrag dat Smartflats wil ophalen, dient drie doelen:

  • Smartflats wil op korte termijn zo’n 100 extra appartementen te huur aanbieden, ook op nieuwe locaties;
  • Een deel van het bedrag zal gebruikt worden voor het verbeteren van de klantenervaring (ter plaatse en vanop afstand);
  • Smartflats wil zijn digitale marketing een boost geven en zo zijn bekendheid en marktsegment verder vergroten.

Investeren kan vanaf 100 euro. Het maximum inschrijvingsbedrag is 5.000 euro.

Intekenen in het project is mogelijk vanaf donderdag 5 november om 10u00.

 

Ontdek hier de campagne van Smartflats