Bolero Crowdfunding Blog

Blog

Smartflats verzamelt 500.000 euro via ons crowdfundingplatform

Deze ochtend haalde Smartflats met een crowdlendingcampagne via ons platform 500.000 euro op. Smartflats verhuurt professioneel en smaakvol ingerichte toeristische appartementen in het centrum van de stad. Momenteel beheert het bedrijf 200 appartementen in 6 steden, waarmee het jaarlijks meer dan 60.000 klanten kan verwelkomen.

Investeerders krijgen een brutorendement van 7% met een terugbetaling van kapitaal en interest op maandbasis gedurende 5 jaar.

Smartflats is actief sinds 2012 en wist op een aantal jaar tijd zijn plek tussen de grote toeristische spelers te veroveren. De firma drijft mee op de trend van de zogenaamde ‘Airbnb’-appartementen, maar biedt een vorm van accommodatie aan die het comfort van een huiselijk appartement combineert met de service van een hotel.

Smartflats is momenteel actief in Brussel, Antwerpen, Luik, Leuven, Gent en Luxemburg, en richt zich niet enkel op toeristen, maar ook op zakelijke klanten of particulieren die tijdelijke (iets langere) huisvesting zoeken. Het bedrijf ziet het echter groter dan dit en wil de komende jaren uitbreiden. Die uitbreiding wordt mogelijk gemaakt dankzij een financieringsmix, met een combinatie van traditionele bankkredieten en crowdlending. Het totaalbedrag dat Smartflats wil ophalen, dient drie doelen:

  • Smartflats wil op korte termijn zo’n 100 extra appartementen te huur aanbieden, ook op nieuwe locaties;
  • Een deel van het bedrag zal gebruikt worden voor het verbeteren van de klantenervaring (ter plaatse en vanop afstand);
  • Smartflats wil zijn digitale marketing een boost geven en zo zijn bekendheid en marktsegment verder vergroten.

Word nu gratis lid van Bolero Crowdfunding zodat je automatisch op de hoogte blijft van volgende investeringsopportuniteiten.

Word hier gratis lid van Bolero Crowdfunding