Bolero Crowdfunding Blog

Blog

Ontdek de nieuwe crowdfundingcampagne van Dagvers

Sinds enkele dagen staat het crowdfundingproject ‘Dagvers’ op het Bolero Crowdfunding platform.

Dagvers staat voor gezonde, kindvriendelijke en biologische kant-en-klaarmaaltijden gemaakt met biologische ingrediënten, geproduceerd in een korte keten en duurzaam geleverd. Daarnaast wil Dagvers een werkplaats zijn voor de kwetsbaren op de arbeidsmarkt en een positieve impact genereren op mens- en milieugebied.
Ontdek Dagvers via dit filmpje.

Dagvers is een erkende coöperatieve onderneming en wil via de crowdfundingcampagne minimum 100.000 euro ophalendoor uitgifte van C-aandelen. Daarnaast krijgt Dagvers ook kapitaal en de steun van twee Business Angels van BAN Vlaanderen.

Met het opgehaalde bedrag wil men ondermeer een gebruiksvriendelijk online bestelplatform ontwikkelen en de productie opstarten.
Daarnaast gaat ook een deel van het bedrag naar een marketingcampagne.

Dagvers komt in aanmerking voor de nieuwe Tax Shelter voor startende ondernemingen. Zo recupereert u tot 45% van uw inleg via uw personenbelasting.

Ontdek de crowdfundingcampagne van Dagvers

Financiële productinformatie

Een aandeel is een beleggingsinstrument dat wordt uitgegeven door een onderneming. Een aandeel geeft geen recht op terugbetaling van het belegde bedrag op een bepaalde datum en kan aanleiding geven tot minwaarden of meerwaarden. De emittent is bovendien niet verplicht om een dividend uit te keren. Aandelen naar Belgisch recht

Dagvers (de 'emittent'), een Cvba met beperkte aansprakelijkheid In oprichting naar Belgisch recht.
Minimum inschrijvingsbedrag: 500 euro
Maximum inschrijvingsbedrag: 5.000 euro

Belangrijke risico's: Investeren in aandelen van start-ups en groeibedrijven is zeer risicovol. Zo loopt de belegger het risico om het belegde bedrag volledig te verliezen bij een faillissement en is het zeer onwaarschijnlijk dat de emittent een dividend zal uitbetalen op middellange termijn. Bovendien hebben de aandelen beperkte stemrechten en zijn de aandelen uiterst illiquide. Voor een overzicht van de risico’s verbonden aan beleggingen in aandelen download de Crowdfunding Brochure.

Vergoeding: Eventuele dividenden zijn onderhevig aan afhouding van roerende voorheffing (momenteel 30%; bedragen van toepassing op een gemiddelde natuurlijke persoon met woonplaats in België)

Looptijd: Een aandeel heeft een onbepaalde looptijd en geeft geen recht op terugbetaling van het belegde bedrag op een bepaalde datum.

De emittent heeft geen kredietrating. De aandelen noteren niet op een beurs. Bijgevolg zijn de aandelen uiterst illiquide en valt de marktwaarde moeilijk te bepalen.

Kosten: De investeerder betaalt geen kosten bij een betaling via bankoverschrijving. Kiest de investeerder voor een andere betaalmethode, bijvoorbeeld kredietkaarten, wordt er een toeslag van 1.9% aangerekend door de aanbieder van de betalingsdiensten. Verder zijn er geen andere kosten, geen bewaarloon, geen lidmaatschapsgelden,... .

Alvorens te investeren: lees aandachtig de algemene voorwaarden, de crowdfundingbrochure en de investeringsovereenkomst.
Er is geen prospectus, informatiefiche of essentiële beleggersinformatie beschikbaar.
Bij klachten kunt u zich wenden tot administratie@bolero-crowdfunding.be (+32 2 429.00.32 en/of ombudsman@ombudsfin.be)