Bolero Crowdfunding Blog

Blog

Terugblik op een recordjaar voor Bolero Crowdfunding

Wie dacht dat 2021 een ‘normaal’ jaar zou zijn, is eraan voor de moeite. Niets was minder waar. De ‘back to normal’ waar we golf na golf op gehoopt hadden, werd nog niet helemaal waargemaakt. Maar toch… we kwamen met z’n allen gezellig en met de nodige zelftesten weer bij elkaar. Ook voor Bolero Crowdfunding was 2021 geen slecht jaar. Integendeel, het werd een recordeditie...

Het werd duidelijk dat beleggers dit jaar meer dan ooit op zoek gingen naar een alternatief voor de traditionele spaarrekening. En dat deden ze massaal, want niet enkel ervaren beleggers, maar ook nieuwe én jonge klanten vonden dit jaar hun weg naar de beursvloer en naar… crowdlending. De teller van Bolero Crowdfunding staat dit jaar op maar liefst 45 000 leden.

Dat is ook de ondernemers niet ontgaan in hun zoektocht naar alternatieve financiering. Bolero Crowdfunding kreeg dit jaar heel wat mooie projectvoorstellen binnen en 18 daarvan kregen de kans om op het platform campagne te voeren. In totaal werd op die manier maar liefst 16,7 miljoen euro opgehaald bij onze investeerders. Een record voor Bolero Crowdfunding én meer dan een verdubbeling tegenover vorig jaar!

In 2020 werd 7 miljoen euro opgehaald voor 12 kmo’s, maar daar zat corona ook voor iets tussen, want in 2019 haalde Bolero Crowdfunding 9,4 miljoen euro op voor 15 onderneming.

(lees verder onder de afbeelding)

Grootste campagne ooit

Een ander record was weggelegd voor Groep Caenen Capital Fund. De West-Vlaamse vastgoedgroep haalde in één keer 3 miljoen euro op dankzij 798 investeerders. Dat is de grootste succesvolle campagne in België in 2021. Bovendien is het bedrijf geen onbekende bij onze investeerders, want de onderneming klopte al voor de vierde keer aan bij Bolero Crowdfunding. In 2019 werd 5 miljoen euro opgehaald via drie verschillende crowdlendingcampagnes.

7017 keer bedankt!

Er werd dit jaar 7.017 keer geïnvesteerd op het Bolero Crowdfunding-platform, verspreid over 18 campagnes. Het gemiddelde investeringsbedrag lag op 2.200 euro, al is dat wat lager bij de jongere beleggers die vaak niet meer dan 500 euro per campagne investeren. 

Gratis leesvoer

Ben je een investeerder? Dan leren we je graag waarom crowdlending een mooie aanvulling kan zijn voor je portefeuille of een alternatief voor je spaarrekening. Download hier het gratis ebook over rendement en risico.

Ben je een ondernemer? Dan tonen we je hoe het opzetten van een campagne in zijn werk gaat en welke voordelen er voor je bedrijf aan verbonden zijn. Download hier alle info.

 

Word lid van onze community en mis geen enkel nieuwtje